Smidigt i sommarstugan att ha en hydroforpump

Renoveringen av sommarstugan går framåt. Senaste projektet jag satte igång var att trygga vattenförsörjningen. Innan hade vi en vanlig pump, den gav oss visserligen vatten men den surrade något fruktansvärt. Att ta sig ett glas vatten medan frun låg och sov kunde bli riktigt farligt för husfriden. Jag kollade runt lite bland kompisar med egen brunn och på nätet. Efter ett tag stod det klart att de flesta rekommendationer jag fick alla riktades mot samma serviceföretag för vattenpumpar.

Lugn och ro i sommarstugan

Vad jag letade efter visade sig vara en hydroforpump. Vi har haft lite problem med svavelväte i vattnet som sätter lite konstig smak på det. Därför landade vi vid beslut om en konventionell hydrofor. 150-300 Liter är vad som rekommenderas för ett enfamiljshus. Vi valde 150, vi är ju ändå där mest på sommaren och badar i sjön nästan varje dag.

  • Nattro, kan öppna kranen när andra sover
  • Bättre smak, svavelväte luftas bort
  • Minus: tar lite stor plats

Har du egen brunn med svavelväte i vattnet rekommenderar jag att du gör som mig och skaffar en konventionell hydroforpump. Om du inte har vårt problem med smak på vattnet kan du istället installera en membranhydrofor. Den använder mindre tank för samma vattenförbrukning. Nu ska jag gå och ta mig ett glas fräscht och friskt brunnsvatten innan jag väcker familjen. Skål!

6 jul 2017