Slitstarka och lättstädade industrigolv

Jag märkte att golvet i industrin började bli slitet. Jag funderade på att måla det men innan jag gjorde det tog jag kontakt med en golventreprenör och tur var väl det. Jag hade tänkt måla med vanlig betongfärg men efter kontakten med entreprenören fick jag veta att epoxi var ett mycket bättre val, både ekonomiskt och hållbarhetsmässigt. Jag målade golvet med epoxifärg och blev mycket nöjd. Det har haft sina fördelar!

Fördelar med epoxigolv

Om man målar golven med epoxi får man fogfria golv. Färgen täcker hela ytan och den tål dessutom stora påfrestningar. Det vi fick tänka på var att färgen inte tål solljus, så utomhus var den inte det bästa valet. Inomhus fungerar den däremot kanon och även om det spillts många gånger, last har knuffats och truckar har kört på golvet så syns faktiskt inga skador i färgen. Precis samma lysten som vid målningen ses och dessutom är golvet halkfritt och lätt att sköta!

  • Epoxi finns i flera färger
  • Tål spill och repor
  • Är enkelt att underhålla

Om du har ett industrigolv som du vill ska hålla länge rekommenderas epoximålning. Med denna teknik får industrin ett golv som tål både tuff belastning och spill från de allra flesta kemikalier, färger och liknande. Golvet kan dessutom spolas med vattenslang, högtryckstvätt eller liknande vid behov vilket kan vara mycket värdefullt. I övrigt räcker det ofta med att man sopar av golvet eller kör över det med en skurmaskin då och då för att behålla glansen.

23 Feb 2018