Olika typer av fönster med praktiska funktioner

Vilken typ av fönster ska man ha och vilka funktioner är bra att tänka på?

Jag har kollat lite på olika typer av fönster och modeller samt dess funktioner på Mockfjärds hemsida. De hra en bra överblick på olika typer.

Beroende på vilken tidsepok ditt hus är byggt i och stil samt design så kan man välja olika utföranden som Aluminium, trä eller plast. Alla olika har sina olika fördelar och nackdelar som man får sätta sig ner o tänka igenom.

Fundera på om du vill köpa fönster med standardmått eller måttanpasade. Eftersom man inte byter fönster superofta kan det ju vara värt med måttanpassade trots att det kan vara dyrare. Köper man med standardmått kan det bli åverkan på väg och tapeter när man passar in karmen så man måste tapetsera om hela rummet. Det gör att det i slutet är mindre jobb med måttanpassade och till och med billigare innan slutet.

De olika modellerna av fönster som finns är vridbara, fasta, sidohängda inåt eller utåt. Olika material som finns är trä, aluminium och plast. Själv tycker jag att aluminium är gott då det är mindre underhåll långsiktigt med dessutom. Det går att få så de är anpassade som allmoge om man vill med löstagbara spröjs och 2 sidohängda fönster med mittstolpe i karmen om man vill.

Stilen på fönster påverkar mer än vad man tror känslan av inredning och design. Både invändigt och utvändigt.

/mockfjards-fonster.jpg

14 Dec 2016