Bra utemöbler i teak

Grannen har köpt nya utemöbler igen. Något plastliknande material som de sätter ihop. De har petat med det länge nu och flera detaljer i den sköra plasten verkar ha gått sönder. Några timmar bara för att sätta ihop ett bord. Nej, tacka vet jag mina gamla hederliga trädgårdsmöbler i teak. De är visserligen inte så gamla, men de är traditionella går inte sönder om man trycker lite hårt eller belastar dem lite. De står där, på vintern övertäckta med ett möbelskydd, och är bara att ställa fram på sommaren. Färdigt för en trevlig stund i den sköna solen. Kanske jag skulle gå ut och ställa fram dem nu, och kanske passa på att ge dem lite ny olja?

Ingen sprickande plast här inte

Något ruggigt plastmaterial passar inte alls här! Det är svårt att få rent - och vi har massor av djur och fåglar som skräpar ner. Det måste gå att tvätta av möblerna, med rengöringsmedel. Det kan jag med mina, och ytan är slät så inget fastnar på den. Plastmöbler blir så lätt sköra av starkare rengöringsmedel. Jag behöver aldrig oroa mig att mina möbler ska gå sönder om jag råkar ställa dem lite snett och sedan sätta mig. Mina utemöbler är alltid rena, och står där de ska. Det kan man inte säga om andras - deras möbler ligger ibland utspridda överallt när det blåser.

  • Blåser inte iväg tack vare sin tyngd
  • Teakmöbler vill ha lite olja ibland
  • Snygga och sköna
  • De är lätta att flytta runt
  • Tål belastning även om de står ostadigt

Mina utemöbler vill gärna ha lite olja då och då för att hålla ytan sådär perfekt. Men sen tror jag de tål allt! Från regn, till blåst och besökande djur. Det enda som krävs är att inoljningen sköts. Möblerna gick vid inköp till och med att transportera i min lilla bil. Jag behöver inte hyra något förråd att förvara dem i på vintern, för de står så bra ute. Det går också lätt att köpa fler stolar av samma modell, om storbesök väntas! Jag slipper också all statisk elektricitet!

20 Aug 2017